advert 1
advert 2
advert 3

Velkomen til TEGNboard.dk

Kontakt TEGNboard

TEGNboard v/ Sussi Toft
Rathsacksvej 5,
1862 Frederiksberg C

mob: 2037 2884
Tlf.: 3379 7910
mail: kontakt@TEGnboard.dk

cvr nr.:

PDF Print E-mail

 

Dansk tegnsprog - i daglig tale blot 'tegnsprog' - er det primære sprog for omkring 4.000 døve i Danmark. Tegnsprog bruges dels af døve, dels af hørende, når de kommunikerer med døve.

Tegnstøttet kommunikation, i daglig tale kaldet TSK, er en kommunikationsform, hvor man anvender en blanding af tegn, mundhåndsystem, håndalfabet og mimik samtidig med talt dansk.TSK benyttes især af døvblevne, svært hørehæmmede og deres hørende familier.Døvblevne og svært hørehæmmede er som regel omgivet af hørende både på arbejdet og i fritiden. For at den døvblevne/svært hørehæmmede kan have udbytte af TSK i det daglige, er det derfor vigtigt, at ikke kun den døvblevne/svært hørehæmmede lærer TSK, men også de hørende, som den døvblevne/svært hørehæmmede har mest kontakt med.

Tegn til tale
er en kommunikationsform, hvor dansk tale kombineres med tegn. Mange personer med sprog- eller talevanskeligheder på grund af medfødte eller erhvervede hjerneskader, fx personer med Downs syndrom, autisme, cerebral parese eller andre former for hjerneskade, kan have stor gavn af tegn til tale.

Babytegn
er tegn, der bruges til hørende børn, før de er begyndt at tale. Fx tegn, der betyder 'sut', 'drikke' eller 'mere'. Børnene opsnapper hurtigt tegnene og kan bruge dem, flere måneder før de begynder at tale. Babytegn gør det lettere for voksne at forstå børnenes behov, mens de endnu er så små, at de ikke kan udtrykke sig med ord. Når børnene begynder at tale, lægger de hurtigt tegnene fra sig.

Ungdomstegn.
Også døve unge har deres eget 'ungdomssprog', hvor nogle tegn og begreber adskiller sig fra det gængse tegnsprog. Er du ofte i kontakt med unge døve, har du måske behov for at få udvidet dit kendskab til 'teenagertegn'.

 

Book en Tolk

SIGNBoard - Book din næste tolk hos os!

SIGNboard leverer tegnsprogs-, taktil- og skrivetolke til enhver lejlighed.  
Se mere på SIGNboard.dk

Underviserne